A n n a   H ö r j e l

 

Jag flyttade med min familj till Aspö för elva år sedan. Jag är utbildad Bildlärare och Dramapedagog och har arbetat inom många olika områden:

Som Bildlärare har jag arbetat på folkhögskola, särskola, kulturskola och gymnasieskola. Jag har förutom Bildämnet undervisat, föreläst och utbildat lärare i ämnet Livskunskap - ett forum för etiska samtal och värderingsövningar.

Innan min utbildning har jag arbetat som fritidsledare på ungdomsgård och haft kill- och tjejgrupper i flera år. Jag har varit färgläggare och animatör inom tecknad film, assistent på en fotostudio samt arbetat i en keramikverkstad. Jag har också varit vårdbiträde i äldrevården och i psykiatrin.

Idag är jag aktiv konstnär med eget galleri och en ateljé med kurser för barn, ungdomar och vuxna. Dessutom arbetar jag som programansvarig på kulturprogrammet i Karlskrona. 

 

Aspö är en naturskön ö i Karlskrona skärgård med endast färjeförbindelse till staden. Det gör ön unik då de femhundra bofasta har en stark gemenskap där många hjälps åt. Varje år arrangeras Kulturrundan på Aspö där ca 25 konstnärer deltar. Jag har sedan flera år deltagit själv samt även ställt ut mina kursare, både barn och vuxna. Aspö har ett växande rykte om sig att vara en konstnärsö då många boende på Aspö är engagerade och medverkar till Aspös konstnärliga utveckling. Att jag med mina konstkurser får vara med och påverka är dynamiskt och spännande. 

Konstnärlig Utbildning:                          

Bildlärarutbildningen, Umeå universitet, 2000                                           

Nyckelviksskolans Bild och Form, Stockholm, 1992                                         

Konstskolan, Kristianstad, 1991                                                                                   Tecknad film, Per Åhlin, Malmö, 1993

 

Konstnärligt Arbete:                                                                                           

Kursledare i måleri 2008-2018

Programansvarig på Kulturprogrammet, Karlskrona 2016-2018

Bildlärare på Montessori Friskola, Karlskrona, 2013                                     

Gästlärare i akvarell på Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona, 2012          

Bildlärare på Khilströmska Gymnasiet, Karlskrona, 2011                                       

Bildlärare på Praktiska Gymnasiet, Karlskrona, 2010                                            

Dekoratör på Marinmuseét, Karlskrona, 2009                                                        

Bildlärare på Thörnströmska Gymnasiet, Karlskrona, 2006                                             Bildlärare på Kulturskolan, Karlskrona, 2006                                                            

Bildlärare på Dalarö Folkhögskola, Stockholm, 2000                                                       Bildlärare på Tälje Gymnasium, Södertälje, 2001                                                       Tecknad film, Filmtecknarna, Stockholm, 1996                                         

Keramikverkstad, Malmö, 1994                                                                          

Tecknad film, Per Åhlin, Malmö, 1993